رئیسکل بانک مرکزی گفت: نقدینگی کاهش یافته، فروش نفت افزایش داشته و همه اینها دلایل بنیادی برای این است که نرخ ارز قابل کنترل است و کنترل خواهد شد.
به گزارش اخبار ساختمان، محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی در نشست خبری که با حضور خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت و منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، طی سخنانی ضمن گرامیداشت روز خبرنگار بیان کرد: تنظیم نظام پولی و اعتباری و ارزی بر عهده بانک مرکزی است. متغیرهای پولی کشور آسیب های جدی در پنج سال اخیر داشته و نیاز به اصلاحات اساسی در قوانین و رویه ها حس می شد. متوسط رشد نقدینگی در سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ نیز ۳۳ درصد بوده، تورم ۴۱ درصد و رشد سالانه دلار در بازار غیر رسمی ۶۱ درصد بوده است.
وی گفت: در سال های اخیر یک فضای ناشی از بیاعتمادی در اقتصاد کشور حاکم شد و ما یک نقشه راه تدوین کردیم و این نقشه را در گام های متعدد اجرا می کنیم. محورهای این نقشه نیز کنترل نقدینگی، مدیریت بازار ارز، تقویت نظارت و تحکیم حکمرانی نظارت بانک مرکزی در حوزه ارز و تقویت نظارت ها و سیاست ارتباطی است.
رئیسکل بانک مرکزی اظهار داشت: نقدینگی در بلندمدت عامل تورم است و اعتقاد داریم باید نقدینگی را کنترل کنیم و از ابزارها و سیاست های پولی استفاده می کنیم. نقدینگی در سال ۱۳۹۹ نرخ رشد ۴۰.۶ درصد داشته و در سال ۱۴۰۰ به ۳۹ درصد رسیده و سال گذشته ۳۱ درصد کاهش داشته و در تیرماه امسال به زیر ۳۰ درصد رسیده است. برنامه ما برای امسال درباره کاهش نرخ رشد نقدینگی نیز رسیدن به ۲۵ درصد است.
فرزین بیان کرد: نرخ تورم نقطه به نقطه از ابتدای سال تاکنون حدود ۱۵ درصد کاهش داشته و اثر آن را در بازارهایی از جمله مسکن و خودرو می بینید. در ماه گذشته نرخ رشد تورم ماهانه کالا به صفر درصد رسید و البته برخی کالاها رشد خوبی نداشت و نرخ تورم ماهانه کاهش یافته و رو به کنترل است.
وی درباره نقدینگی عنوان کرد: اینکه برخی یک فنر مجازی ایجاد کرده اند و می گویند این نرخ خواهد پرید، عجیب است. نقدینگی کاهش یافته، فروش نفت افزایش داشته و همه اینها دلایل بنیادی برای این است که نرخ ارز قابل کنترل است و کنترل خواهد شد.
منبع: اخبار ساختمان
مقاله های مرتبط