رئیس کانون سراسری انبوهسازان با تاکید بر اینکه پرداخت تسهیلات مسکن هیچ اثر تورمی در اقتصاد ندارد، گفت: بیش از ۳۷ درصد از جمعیت شهری ایران اجاره نشین هستند.
به گزارش اخبار ساختمان، جمشید برزگر در اجلاس سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان ایران و بزرگداشت روز جهانی اسکان بشر با بیان اینکه برای ساخت و ساز مسکن در ابتدا باید بدانیم با چه رویکردی می خواهیم مردم را صاحبخانه کنیم اظهار کرد: متولدین دهه 40 به خاطر دارند ابتدای انقلاب زمین های 200 و بعضا 400 متری بدون کار کارشناسی به مردم واگذار شد.
وی همچنین گفت: مسئله مسکن، مسئله مهمی است و در تدوین سیاست های آن باید از رویکردهای گذشته درس آموخت و روندهای قبلی را نقد و ارزیابی کرد.
وی با طرح این ادعا که این واگذاری منجر به ایجاد شهرک های غیراستاندارد و غیرمقاوم با ساخت و ساز سنتی شد ادامه داد: واحدهای ساخته شده در این زمین ها بعد از 20 سال کلنگی شده و به ساختمان های بلندمرتبه تبدیل شدند.
برزگر یادآور شد: در دهه 60، مسکن استیجاری مطرح و گام هایی برای خانه دار کردن اقشار کم درآمد برداشته شد. در دهه هفتاد نیز طرح اسکان 77 مطرح شد و در دولت نهم و دهم به مسکن مهر رسیدیم.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم هم طرح اقدام ملی مسکن اجرا شد گفت: امروز به قانون جهش تولید و طرح نهضت ملی مسکن با ساخت سالانه یک میلیون مسکن رسیده ایم.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان ایران تصریح کرد: ساخت یک میلیون مسکن در سال اگرچه شعار خوبی است اما آیا به نتیجه می رسد یا خیر؟ کارنامه دوساله نشان می دهد که در این زمینه موفق نبوده. دلیل این مسئله هم این است که دولت از جامعه انبوه سازان مشاوره نمی گیرد و از تجربیات این گروه که دانش، تجربه و سرمایه دارند، استفاده نمی کند.
برزگر در ادامه افزود: طی دو سال دولت سیزدهم دو جلسه با دو وزیر داشته ایم؛ جلساتی که بیش از سه ساعت طول کشید و در آن پیشنهادات ما به کارشناسان ارجاع شد این یعنی هیچ نتیجه ای از جلسات نمی توان گرفت. ما تنها زمانی موفق می شویم که به فعالان حوزه ساخت و ساز مسکن یعنی انبوه سازان اعتماد کنیم.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان تاکید کرد: تنها راه حل اجرا و دستیابی به اهداف ریاست جمهوری برای ساخت یک میلیون مسکن توافق و امضای تفاهمنامه با انبوه سازان است. در این صورت شعارهای دولت سیزدهم در حوزه مسکن به سرانجام می رسد.
برزگر خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات ما عدم توجه به قوانین و مقررات است. به عنوان نمونه مصوبه هیئت وزیران سال ۱۳۷۵ برای انجمن های استانی انبوه سازی هنوز اجرا نشده است.
وی با یادآوری اینکه 37 درصد جمعیت شهری کشور مستاجر هستند افزود: حدود هفتصد هزار هکتار بافت فرسوده داریم که 22 میلیون نفر در این بافت ها ساکن هستند. معتقدم در این حوزه نیز باید به بخش خصوصی اعتماد کنیم و گوش شنوایی برای شنیدن حرف ما وجود داشته باشد.
برزگرر با بیان اینکه پرداخت تسهیلات در بخش مسکن هیچ اثر تورمی در اقتصاد ندارد گفت: یکی از مشکلات ما عدم توجه به قوانین و مقررات است. به عنوان نمونه مصوبه هیئت وزیران سال 1375 برای انجمن های استانی انبوه سازی هنوز اجرا نشده است.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان با اشاره به اینکه برای ساخت هر متر مربع مسکن دو میلیون تومان عوارض پرداخت می شود، یکی از مشکلات انبوه سازان را سازمان نظام مهندسی ساختمان اعلام کرد و افزود: در دهه هشتاد به این سو با سازمان نظام مهندس درگیر هستیم و تا الان نتوانسته ایم معضل این بخش را حل کنیم.
بیستمین اجلاس سالانه کانون انبوه سازان ایران، امروز شانزدهم مهرماه، در مرکز همایش های صداوسیما با محوریت مشارکت کانون انبوه سازان در نهضت ملی مسکن و با هدف برنامه ریزی برای نیمه دوم سال در دوبخش سخنرانی مدیران و دو پنل تخصصی انجام شد.
منبع: اخبار ساختمان
مقاله های مرتبط